7 Temmuz 2015 Salı

TEPSİ KEBABI / ANTAKYA YÖRESİ

Pratik ve lezzetli bir kebap ,hazırlığı 5 dakika pişirme süresi 15 dakika da sofrada yerini alan ana yemek.Genelde kasaplarda hazırlanıp fırında pişirilen bu yemeği evde de yapabilirsiniz.Yaz ayında çok sık yaparım.Dün Samsun'dan gelen Hamiş'ime yaptım.Çok beğendi en önemlisi her zaman fırın yemekleri can kurtarıcıdır.


 Biberleri,sarımsakları ve maydanozları rondada çekiniz.Dikkat çamur gibi yapmayınız.İri kıyım olmalı ,sonra kıymayı da içerisine alıp tuz ve karabiberle kısa döndürünüz.

 Yağlanmış tepsiye elinizle yayınız.Üzerine salçalı sos döküp kenarlarına domates ve biber yerleştiriniz.220 derece ısıtılan fırında 15-20 dakika pişiriniz.
 Görüntüsü ve lezzeti mükemmel.Lavaşla beraber servis yapınız.

MALZEMELER( 4 kişilik)

  • 500 gr dana ve kuzu kıyma
  • 3 adet kapya biber
  • 3 adet çarliston biber
  • 5 dal maydanoz
  • 6 diş sarımsak
  • tuz ve karabiber
Sos Malzemesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase su 
Üzeri için ;
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
NOT
Fırını hemen 220 derece alt üst konuma getiriniz.Hazırlığını sonra yapınız.Kızgın fırında pişen kebap taş fırın lezzetini verecektir.
SEVDİKLERİNİZLE BERABER AFİYET OLSUN