5 Temmuz 2015 Pazar

EBRULİ KEK

Şeklini görüp sakın ben bu keki yapamam demeyiniz.10 dakikada hazırlanan ve 25-30 dakikada pişen ebruli kek görsel ve lezzetli .Hadi hemen mutfakta olan malzemelerle yapalım.




MALZEMELER

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 veya 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
  1. Yumurta ve şeker mikserde koyulaşana kadar karıştırılır.
  2. İçerisine süt ve yağ eklenir.Mikserin düşük kademesinde karıştırılır.
  3. Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.( 2 su bardağı unu ekledikten sonra kıvamı için yavaş yavaş kalan unu ekleyiniz.
  4. Karışımın yarısını başka kaba alınız.
  5. Diğerinin içerisine kakaoyu ekleyip karıştırınız.
  6. Yağlanmış yuvarlak orta boy fırın kabına sade olan kek hamurundan bir kepçe tepsinin tam ortasına yavaşca dökünüz.
  7. Onun tam üzerine kakaolu karışımdan bir kepçe yavaşca dökünüz.
  8. Malzemeler bitene kadar bu şekilde devam ediniz.
  9. Sonra kürdanla iki parmak genişliğinde çizikler atınız.Videoda gösteriliyor.
  10. Önceden ısıtılan 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriniz.Siz kürdan testi ile piştiğini kontrol ediniz.Kürdan kirli çıkarsa pişirmeye devam ediniz.
  11. Ilındıktan sonra servis yapınız.Afiyet olsun
PÜF
Yaparken iki kepçe kullanınız.Hamuru tepsiye çok yavaş boşaltınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder