18 Temmuz 2015 Cumartesi

YUMURTALI MANTAR


Acil durumlarda lezzetli bir atıştırmalık.Mantarın her yemeği benim favorim.Sıcak yaz günlerinde yanında soğuk karpuz dilimi veya soğuk cacık çok yakışıyor.




 MALZEMELER ( 2 Kişilik )

  • 250 gr kültür mantarı
  • 2 adet kırmızı ( kapya ) biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2  adet yumurta 
  • tuz ,karabiber
YAPILIŞI
  1. Mantarların zarını soyunuz.İnce doğrayınız
  2. Soğanı jülyen doğrayınız
  3. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra halka şeklinde doğrayınız
  4. Tencerede yağ,biberler ve soğan 5 dakika  sotelendik den sonra mantarlar ve tuz karabiber eklenir .Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşde 10 dakika pişirilir.
  5. İçerisine 2 adet yumurta için kaşığın tersi ile yer hazırlanır.Yumurtalar kırılır.Arzunuza göre pişme durumu ayarlanır. Ben beyazı pişince ocağın altını kapatıyorum.
  6. AFİYET OLSUN
PÜF
Mantar yıkanmaz.Yıkanırsa su çeker.Temiz bir tülbentle zarı temizlenir.