18 Temmuz 2015 Cumartesi

EVDE TOKAT KEBAP

Rahmetli babam seneler önce  Tokat Tekel de muhasebe müdürü olarak çalıştı.Ramazan bayramı tatilinde yanına gittiğimizde Tekelin bahçesinde tokat kebabı özel mangallarda pişirildi.Gerçekten bol sarımsaklı patlıcan ,patates ve kuzu eti özel dikey şişlere dizildi .Bahçeye kurulan uzun masada yerini bol salata ve babamın yaptığı meyane pilavıyla beraber servis yapıldı.Genellikle dışarıda yenilen kebabı ben evde yaptım ve çok güzel oldu.Sizlerde hafta sonlarında yapabilirsiniz.







MALZEMELER

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 kg kuzu kol eti ben kemikli tercih yaptım
  • 4 adet domates
  • 4 baş sarımsak
  • 4 adet çarliston biber
  • karabiber ,tuz
YAPILIŞI
  1. Patlıcanları alacalı soyup boyuna ikiye kestikten sonra 3 cm eninde doğrayınız
  2. Patatesleri bıçak sırtı kalınlığında kesiniz
  3. Sarımsakları yıkadıktan sonra kabuklarını soymayınız
  4. Domatesleri ortadan ikiye kesiniz
  5. Biberlerin çekirdeklerini yıkayıp boyuna kesiniz.
  6. Fırın kabına patlıcan et ve patates olarak  sıralayınız.Aralarına kabuklu sarımsakları yerleştiriniz.Üzerine tuz ve karabiber serpiniz.
  7. Önceden 250 derece ısıtılan sıcak fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriniz.Sonra üzerine domates ve biberleri sıralayıp fırının sıcaklığını 220 dereceye düşürünüz.Domates ve biberler kızarınca fırından alınız.
  8. Sıcak olarak servis yapınız.
  9. Yanında cacık ve bulgur pilavı çok yakışır.
  10. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Sıcak fırında pişiriniz.Et kuzu eti olursa çabuk pişecektir.