26 Temmuz 2015 Pazar

FESLEĞENLİ MAKARNA

Balkonumda yetiştirdiğim fesleğen ve İtalya'dan getirdiğim parmesan peyniri ile yaptığım makarnayı andante kıvamında pişirdim.İtalya seyahatinde öğrendim ki, az pişmiş makarna kilo yapmıyor.Nedeni ise nişastası çıkmayan makarna şekere dönüşmüyor.





MALZEMELER

  • 2 su bardağı dolusu düdük makarna
  • 2 adet orta boy domates
  • 7 yaprak fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Geniş tencere içerisinde 5 su bardağı suyu kaynatınız. İçerisine 1 yemek kaşığı tuz atınız.
  2. İçerisine makarnayı atıp harlı ateşde ağzı açık 8 dakika kaynatınız.
  3. Bu arada blenderda  dörde bölünmüş domates,sarımsak ve fesleğenleri çekiniz.
  4. Geniş bir tavada yağla beraber domates sosuna tuz ekleyip 5 dakika pişiriniz.
  5. Haşlanan makarnaları kevgirle sos tavasına alınız.Karıştırdıktan sonra servis tabağına alınız.
  6. Üzerine peynir rendesi ve fesleğen yaprağı ile servis yapınız.
  7. AFİYET OLSUN
PÜF
Makarnayı süzmeyiniz.Üzerinden soğuk su geçirip  süzülen makarnanın besin değeri kayboluyor.
NOT
Fazla haşlanan makarna nişastaya dönüşüyor.Şeker miktarı arttığı için yendikten kısa süre sonra acıkılıyor.Az pişirilen makarna acıktırmıyor..