29 Ağustos 2015 Cumartesi

LİMONLU ISLAK KEK

 Sıcak yaz aylarında soğuk ve ekşi bir tat.Bir kaç dakikada hazırlığı sürecek olan bu tatlıyı denemenizi öneririm






MALZEMELER
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağına yakın elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı dolusu ev limonatası ( hazır olanlardan da kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI
  1. Geniş cam kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikserle köpürte ne kadar çırpınız
  2. İçerisine süt ve yağı ekleyip düşük devirde karıştırınız
  3. Un,vanilya kabartma tozu ve limon tuzunu da içerisine ekleyiniz.
  4. Karışımı yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltınız
  5. Önceden 160 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar ( 30 -35 dakika ) pişiriniz.Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ediniz
  6. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kürdanla üzerine delikler açınız.
  7. Kek ılındıktan sonra üzerine yavaşca 1 su bardağı oda sıcaklığındaki limonatayı dökünüz.
  8. Sos tenceresinde 2 su bardağı limonatayı nişasta ile karıştırınız.Orta hararetli ocağın üzerinde koyulaşana kadar pişiriniz.
  9. Hazırlanan pudingi soğuyan kekin üzerine sıcakken dökünüz.
  10. Ilınan keki buzdolabında 2 saat soğuduktan sonra servis yapınız.
  11. Dondurma veya çayla servis yapınız.
PÜF
Kek kıvamı ,koyu boza kıvamında olana kadar un ekleyiniz.Kek önceden ısıtılan fırında 20 dakika fırının kapağı açılmadan pişirilmelidir.