MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağına yakın elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı dolusu ev limonatası ( hazır olanlardan da kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI
- Geniş cam kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikserle köpürte ne kadar çırpınız
- İçerisine süt ve yağı ekleyip düşük devirde karıştırınız
- Un,vanilya kabartma tozu ve limon tuzunu da içerisine ekleyiniz.
- Karışımı yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltınız
- Önceden 160 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar ( 30 -35 dakika ) pişiriniz.Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ediniz
- Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kürdanla üzerine delikler açınız.
- Kek ılındıktan sonra üzerine yavaşca 1 su bardağı oda sıcaklığındaki limonatayı dökünüz.
- Sos tenceresinde 2 su bardağı limonatayı nişasta ile karıştırınız.Orta hararetli ocağın üzerinde koyulaşana kadar pişiriniz.
- Hazırlanan pudingi soğuyan kekin üzerine sıcakken dökünüz.
- Ilınan keki buzdolabında 2 saat soğuduktan sonra servis yapınız.
- Dondurma veya çayla servis yapınız.
PÜF
Kek kıvamı ,koyu boza kıvamında olana kadar un ekleyiniz.Kek önceden ısıtılan fırında 20 dakika fırının kapağı açılmadan pişirilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder