Yaz aylarında Antalya'da bulunuyorum.Ay çöreği buradaki pastanelerde bulunmuyor.Genellikle satın alırım.Özlediğim bu lezzeti evde yaptım.Sahilde İstanbul'dan buraya taşınan dostlarımla paylaştım.
MALZEMELER
HAMUR MALZEMESİ
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gr erimiş tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine sürülecek )
İÇ MALZEMESİ
- 2 dilim kakaolu kek ( ben evdeki bayat keki kullandım )
- 1 çay bardağı dolusu fındık içi
- 1 çay bardağı dolusu kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın tozu
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi karıştırınız.Hamuru yoğurduktan sonra 10 dakika dinlendiriniz.
- Fındık içini bıçakla iri kıyınız.
- Keki çatalla eziniz
- Bütün iç malzemeyi karıştırınız
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.
- Bezeleri elinizle açınız.Ortasına 1 yemek kaşığı iç malzemeden koyunuz.
- Karşılıklı kenarlarını ortada birleştirdikten sonra yuvarlayınız.
- Pişirme kağıdı serili tepside birleştirme yeri alt da kalacak şekilde ay şekli veriniz.
- Yumurta sarısını 3 -4 damla zeytinyağı ile çırptıktan sonra çöreklerin üzerine sürünüz.
- Çatalla üzerine çizikler atınız ve susam serpiştiriniz.
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika pişiriniz.( üzeri kızarana kadar )
- AFİYET OLSUN
NOT
Kabartma tozu yerine maya eklenerek ve 1 saat mayalanması beklenerek yapılırsa ,pastane çöreği tadında oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder