5 Ekim 2015 Pazartesi

BULGURLU GİRİT KABAK DOLMASI

Bir kaç kez pişirdiğim .Girit kabağının lezzeti bir başka oluyor.Görüntüsü ile gözleri dolduruyor.Bu sefer pirinç yerine bulgur kullandım.


                                                     Kabakları yıkayınız
 Şapka kısmını kesiniz.Atmayınız kapak olarak kullanılacak.İçlerini tatlı kaşığı ile alınız.

 Kıyma ,soğan ,maydanoz ,bulgur ve domates püresinin içerisine tuz ve karabiber ekleyerek yoğurunuz.
 Tencerenin dibine domates rendeleyiniz..Dolmaların içlerine kıymalı karışımdan koyunuz.Çok doldurmayınız .Bulgur pişince hacmi artacaktır.
Kapaklarını kapattıktan sonra yağ ,su ve tuz ekleyiniz.Önce harlı sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
                                            Serviste üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz.
                                                                AFİYET OLSUN
MALZEMELER

  • 6 adet ( 1 kg ) tombul Girit kabağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 200 gr dolmalık kıyma
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 3 dal maydanoz
  • 4 adet domates rendesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz ,karabiber.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder