6 Ekim 2015 Salı

KIYMALI FASULYE KAVURMASI / SAMSUN YÖRESİ


 Fasulyeleri ayıkladıktan sonra çırpma şeklinde doğrayınız.Düdüklü tencerede 10 dakika haşlayınız.
Soğanları kavurunuz.Kıymayı da içine ekleyip kıymanın pişmesini sağlayınız.Yumurtaları tuzla çırpınız.Kıymalı karışıma ekleyip ağzı kapalı bütün olarak ( karıştırmadan) pişiriniz.Baharatlarını ekleyiniz.Haşlanıp süzülen fasulyeleri de içerisine ekledikten sonra karıştırınız.Üzerine ince kıyılmış maydanozla servis yapınız.

MALZEMELER

  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 100 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber ve karabiber
  • 3 dal maydanoz
PÜF
Fasulyeleri yıkadıktan sonra doğrayınız.
NOT
Samsun'da sabah kahvaltılarında yapılan bir yemektir.Davet yemeklerinde ara sıcak olarak sunabilirsiniz.Denemenizi öneririm.
AFİYET OLSUN