5 Ekim 2015 Pazartesi

NOHUT DÜRÜM / GAZİANTEP


Gaziantep yöresinin kebapsız dürümü dür.Etsiz yemeklere az yer veren bir mutfağa sahipler.Ancak nohut bol kemikle pişirilir.Anlayacağınız içerisinde hayvansal bir besin bulunuyor.Gazi Antep'de çarşılarda kemikle haşlanan nohut satılıyor.Siz alıp evde dürümü hazırlayabiliyorsunuz.Bu bilgileri oralı olan arkadaşım anlattı.Bende anlattığı gibi tarifi yaptım.Bir farkla ,nohutu soğan ve su ile haşladım.









MALZEMELER( 4 kişilik )

  • 1 su bardağı dolusu kuru nohut
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 adet lavaş ekmeği
SALATA MALZEMESİ
  • 4 yaprak kıvırcık
  • 2 dal taze soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 dal maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
YAPILIŞI
  1. Nohutun üzerini 2 su bardağı  ılık suda 6 saat  bekletiniz
  2. Düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ve 1 baş bütün soğan , 1 tatlı kaşığı tuzla beraber 30 dakika haşlayınız
  3. Bu arada salata malzemeleri ile salata yapınız.
  4. Kevgirle haşlanan nohutu bir tabağa alınız.
  5. Çatalla püre olmayacak şekilde eziniz.İçerisine pul biber ve kimyon ekleyiniz. 
  6. Lavaş ekmeğinin bir kenarına ezilmiş nohutu yerleştiriniz.Yanına salatayı yerleştirdikten sonra dürüm yaparak yanında ayranla beraber servis yapınız
  7. Sağlıkla afiyet olsun.
PÜF
Nohut dağılacak şekilde haşlanmayacak.