25 Ekim 2015 Pazar

ISLAMA KÖFTE

Adapazarı köftesi de denir.Islama köfte bayat ekmeklerin soslu ve kemikli suda ıslatılmasıyla lezzetleniyor.Benim severek yediğim köftedir.





MALZEMELER
Köfte Malzemeleri

  • 500 gr dana kıyma 
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet soğan rendesi
  • karabiber,yenibahar ,kimyon ( 1/2 çay kaşığı )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemesi
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ( kemik suyu kullanırsanız yağa gerek yok )
  • 1 çay kaşığı tuz ve bayat ekmek dilimleri

YAPILIŞI
  1. Köfte malzemelerini yoğurup dinlendiriniz
  2. Kaynar su veya kemik  suyunda baharatları karıştırınız
  3. Ekmek dilimlerini sosa batırıp ızgaraya alınız.Köfteleri ,domates ve biberleri de sıralayınız.
  4. Köfteleri ve ekmekleri servis tabağına alınız.Sıcak servis yapınız.
NOT
Ben sos da kemik suyu kullanmadım.Lezzet vermesi için tereyağı kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder