25 Ekim 2015 Pazar

YUMURTASIZ SU İLE YAPILAN ISLAK KEK

Yağsız ve yumurtasız bir kek .Az malzemeyle kısa sürede hazır bir kek ben fırından çıktıktan sonra üzerine vişne suyu döktüm.Hafif  bir pasta oldu.Denemenizi öneririm.






MALZEMELER

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
Uzeri için;
  • 1 su bardağı dolusu soğuk vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
YAPILIŞI
  1. Derin bir kap içerisinde su  hariç tüm malzemeleri karıştırınız. 
  2. İçerisine suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırınız.Topaklanmaması içim çırpma teli kullanınız
  3. Kek kıvamını elde etmek için su ekleyebilirsiniz.
  4. Yağlanmış  kek kalıbının  içerisine  boşaltınız.
  5. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 25 dakika pişiriniz.
  6. Piştiğini kürdan testi ile kontrol ediniz.
  7. Fırından aldıktan sonra üzerini kürdanla deliniz.
  8. İlk sıcaklığı geçtikten sonra vişne suyunu üzerine dökünüz.
  9. Ilındıktan sonra dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpip  servis yapınız
  10. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Kek fırında pişerken ağzını açmayınız.Kek söner.
NOT
İçerisine ceviz içi ve elma rendesi ekleyerek de keki zenginleştirebilirsiniz.