2015 yeni yıl yemeğinde Ankara 'daydık.Eltim Nurgül bu güzel hindiyi yapmıştı.Gecikmeli olarak sizlerle yapılışını paylaşmak istedim.Kendi yorumlarımı da ekleyerek.
MALZEMELER
- Yarım hindi
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket arpa şehriye
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemesi ( hindiyi fırına verirken üzerine sürmek için )
- 1 limonun suyu ( yarım çay bardağı )
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Hindiyi tütsüledikten sonra iyice yıkayınız.
- Derin bir tencereye alınız.Soğanı dörde bölüp tencereye alınız..Üzerini geçene kadar üzerine 5 su bardağı su ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyiniz..
- Orta hararetli tencerede 1 saat haşlayınız.
- Hindiyi fırın tepsisine alınız.
- Üzerine limon suyu bal ve tuz karışımını sürünüz.( karamel olması için )Tepsinin içerisine hindi suyundan 2 kepçe koyunuz.
- Önceden 220 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana ve içi pişene kadar pişiriniz.
- Hindi suyundan 3 su bardağı tencereye alınız.Su kaynadıktan sonra 2 su bardağı arpa şehriyeyi içerisine dökünüz.Baharatları ve tuzunu da ekledikten sonra ocağın altını kısınız.Kısık ateş de 10 dakika pişiriniz.15 dakika demlendiriniz.Et suyunun yağı yeterli gelmezse, tereyağı ekleyiniz.
- SAĞLIK VE MUTLULUKLA YENİ YILINIZ SEVDİKLERİNİZLE BERABER KUTLU OLSUN
PÜF
Hindi geç pişen kümes hayvanıdır.Haşlama süresini uzatabilirsiniz.Ancak fırında 1 saatden fazla pişirmeyiniz.Kuru hindi lezzetli olmayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder