2 Ocak 2016 Cumartesi

PORTAKALLI KURABİYE

Pratik ve 10 gün bekleyebilen lezzetli bir kurabiye tarifi.Benzerini limonlu kurabiye olarak daha önce yapmıştım.







MALZEMELER

  • 100 gr yumuşak tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 portakalın kabuğu ve suyu
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal ( renk ve lezzet vermesi için)
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI
  1. Portakalın kabuğunun beyaz kısmını almadan rendeleyiniz.Sonra suyunu sıkınız.
  2. Tereyağı ,yumurta,pudra şekeri ve  portakal suyunu derin bir kapta çırpınız.
  3. Karışımın içerisine un ,portakal kabuğu rendesi ,karbonat,zerdeçal ve  mısır ununu yavaş yavaş ekleyiniz.Ele yapışmayan hamur elde ediniz.Gerekirse unun miktarını artırınız.Zira portakal suyu ve yumurta büyüklüğü un miktarını değiştirecektir.
  4. Hamuru bir saat buzdolabında dinlendiriniz.
  5. Dinlenen hamuru rulo yapınız.3 eşit parçada kesiniz.
  6. İki parmak genişliğinde yuvarlayınız.(Sucuk gibi) Uzun daireden iki parmak genişliğinde parçalar kesiniz.
  7. Fırın tepsisine fırın kağıdı seriniz.Kurabiyeleri tepsiye alınız.Üzerine çatalla bastırınız.
  8. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 15 dakika pişiriniz.
  9. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri ekeleyiniz.
  10. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
PÜF
Kurabiyelerin sert olmaması için fırında pişirme süresine bağlı kalınız.Elinizle üzerine hafifce bastırdığınızda yumuşak olmalı.Soğudukca sertleşecektir.
NOT
Kurabiye hamuruna vanilya eklemedim.Portakalın aroması kaybolmasın diye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder