Her karadenizli balıkla beraber yanında mısır ekmeği yer.Kardeşim hamsili pilav ve hamsi kızartması yapıp bizi çağırdı.Yeğenim Yağmur'da benden mısır ekmeği istedi.Kolları sıvadım ve mutfağa girdim.
- 2 su bardağı mısır ekmeği
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Alabildiği kadar sıcak su
YAPILIŞI
- Karışım yoğurma kabına alınır.İçerisine sıcak su dökülerek yoğurulur.Biraz cıvık bir hamur elde edene kadar.
- Kare fırın kabını yağlayıp içerisine yayınız.Bu şekilde bir saat beklettikten sonra dilimleyiniz.
- Önceden 200 derece ısıtılan fırında 25-30 dakika pişiriniz.
- Ilındıktan sonra servis yapınız.
PÜF
Mısır ekmeği sıcak su ile yoğurulur.Kabarmasını sıcak su sağlar.
NOT
Arzu ederseniz üzerine çörek otu serpiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder