2 Ocak 2016 Cumartesi

MISIR EKMEĞİ

Her karadenizli balıkla beraber yanında mısır ekmeği yer.Kardeşim hamsili pilav ve hamsi kızartması yapıp bizi çağırdı.Yeğenim Yağmur'da benden mısır ekmeği istedi.Kolları sıvadım ve mutfağa girdim.





MALZEMELER

  • 2 su bardağı mısır ekmeği
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Alabildiği kadar sıcak su
YAPILIŞI
  1. Karışım yoğurma kabına alınır.İçerisine sıcak su dökülerek yoğurulur.Biraz cıvık bir hamur elde edene kadar.
  2. Kare fırın kabını yağlayıp içerisine yayınız.Bu şekilde bir saat beklettikten sonra dilimleyiniz.
  3. Önceden 200 derece ısıtılan fırında 25-30 dakika pişiriniz.
  4. Ilındıktan sonra servis yapınız.
PÜF
Mısır ekmeği sıcak su ile yoğurulur.Kabarmasını sıcak su sağlar.

NOT
Arzu ederseniz üzerine çörek otu serpiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder