10 sene önce karşı komşum Nilgün hanım yılbaşında yapmıştı.Değişik olan bu tarifi bu yaz sonunda Antalya 'da akşam pikniğine giderken yaptım.Yazın dolunay gecesi sahilde bu pikniği yapıyoruz.Kolay ve lezzetli bir tarif
MALZEMELER
- 1 su bardağı dolusu arpa şehriye
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 adet salatalık rendesi kabuklarıyla beraber yalnız suyu sıkılacak
- 1 adet taze kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Şehriye kaynar 2 su bardağı suda 7 dakika haşlanır.
- Suyu süzüldükten ve ılındıktan sonra suyu sıkılmış salatalık rendesi ve ince doğranmış kırmızı biberle karıştırılır.
- İçerisine 1 diş sarımsak eklenmiş süzme yoğurtla karıştırılır.
- Buz dolabında 1 -2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder