İki adet yumurtayı bir su bardağı şekerle 5 dakika mikser yardımı ile çırpınız
10 adet ıspanak yaprağını yıkayıp kuruttuktan sonra blenderde parçalayınız.
Kelepçeli kalıbı yağlayıp unladıktan sonra çember hizasında fırın kağıdı kesip tabanına yerleştiriniz.
Çırpılan yumurta ve şeker karışımına ,yağ,portakal kabuğu rendesi,süt kabartma tozu ve unu ekledikten sonra parçalanan ıspanakları da ekleyip homojen karışım yapınız.
Kalıba karışımı döküp ileri geri sallayınızki karışım eşit yayılsın.Önceden 170 derece ısıtılan fırında 23-30 dakika pişiriniz.Piştiğini kürdan testi ile kontrol ediniz.
Kek soğuduktan sonra enine ortadan iki eşit parça olacak şekilde kesiniz.
Portakal suyu ile kekin her iki parçasını ıslatınız ve üzerine soğuk sütle beraber toz krem şantiyi katılaşana kadar mikserle çırpınız.Hazırlanan kremayı sürünüz.
Kremanın üzerine kivi dilimlerini yerleştirdikten sonra diğer parçayı da üzerine kapatınız.
Kalan kremayı üzerine sürünüz. Sonra kivi dilimleri ile süsleyiniz.
Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapınız.
MALZEMELER
KEK MALZEMELERİ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi ve suyunu ıslatmada kullanınız.
ÜZERİ İÇİN
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 5 adet kivi dilimleri
PÜF
Kek fırında pişerken ilk 20 dakika üzerini açmayınız.Çünkü kek söner.
NOT
Pastanın kalınlığı yeterli daha kalın pasta isterseniz 3 adet yumurta ile yapınız.Diğer malzemeleri artırmayınız.Belki 3 yemek kaşığı un eklemek isteyebilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder