13 Şubat 2016 Cumartesi

AYVA REÇELİ

Kış mevsiminin olmazsa olmaz meyvesi ayva ile yapılan reçeller,kompostalar ve tatlıların tadına doyum olmaz.Aralık ayında yaptığım rende ve doğranmış reçelleri yazma fırsatım şimdi oldu ancak tezgahlarda hala gördüğümüz bu güzel meyve ile reçelleri şimdide yapabilirsiniz.

 1 Kg ayvayı yıkadıktan sonra kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınız.
 1 Kg şekeri 2 su bardağı su ile kaynatınız.Doğranmış ayvalarıda içerisine ekleyip 15 dakika pişiriniz.İçerisine yarım limonu sıktıktan sonra 5 dakika kadar pişiriniz.
Ocağın altını kapatıp soğuyana kadar tencerede tutunuz.Şekerin sıcaklığı ile pişmesi devam edecektir.
steril kavanozlara boşaltıp ağzını sıkıca kapatınız.
NOT
Reçel kaynarken üzerinde fazla köpük olmuyor ama olanları kaşıkla ara ara alınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder