Anadolu'mun zenginliklerini büyük şehirlerde de görmekteyiz.Saç yufkası ile yapılan börekler ve tatlıların tadı bir başka oluyor.Geçenlerde peynirciler de satılan yufkayı görünce hemen aldım.Elimin altında olması güzeldi .Ispanaklı böreği eşim çok sever hafta sonu çayın yanında kendimizi biraz şımartalım istedim.
Piştikten sonraki görünümü
Yıkanmış ıspanaklar ince kıyılır.Yağda pembeleşen yemeklik soğanlarla beraber kavrulur.İçerisine yumurta kırılıp ,karabiber,tuz ve pul biberle karıştırılır.
Yufkalar ,su ve yağ karışımı ile ıslanır.4.cü yufkanın üzerine hazırlanan ıspanaklı iç yayılır.
Önceden 180 derece ısıtılan fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
MALZEMELER
- 250 gr kuzu ıspanak
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 / 2 çay kaşığı pul biber
- taze çekilmiş karabiber
YUFKALARI ARALARINA
- 1 kase oda sıcaklığında su
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
PÜF
Önce ,yufkaları tek tek sıralarken kaşıkla ıslattıktan sonra yağını sürünüz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder