16 Nisan 2016 Cumartesi

BİSKÜVİLİ KABAK

Kabağı biraz şekerle pişirdikten sonra püre yaptım.Ve ezilmiş bisküvilerin üzerine yaydım.Bir gün buzdolabında beklettikten sonra servis yaptım.Çok güzel oldu 









MALZEMELER

  • 500 gr ayıklanmış balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket çay bisküvisi
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
YAPILIŞI
  1. Bisküvileri mutfak robotunda erimiş tereyağı ile çekiniz.
  2. Yuvarlak bir cam kaba un haline getirilen bisküvileri yayınız.
  3. Şeker ve dilimlenmiş kabakları yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriniz.
  4. Kabakları püre yaptıktan sonra  üzerine yayınız.
  5. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapınız.
  6. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT
Vanilyalı dondurma veya krema ile servis yapınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder