Genellikle zeytinyağlı pırasa yaparım.Senede bir veya iki kezde kıymalı pırasayı eşim için yaparım.Benim memleketimde pırasa çullaması yaparlar .Açıkcası ben kızartma olduğu için yapmıyorum.
- 4-5 adet pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 150 gr dana kıyma
- karabiber ,tuz
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
YAPILIŞI
- Pırasaları bol suda yaprak aralarını açarak yıkayınız.Üç parmak genişliğinde doğrayınız
- Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayınız.
- Soğanları yemeklik doğradıktan sonra geniş bir tavada zeytinyağı ile kavurup içerisine kıymayı ekledikten sonra kavurmaya devam ediniz.Sonra domatesleri ve salçayı ,tuz ve karabiberi ekleyiniz.
- Yayvan tencereye doğranmış pırasaları yayıp üzerine kıymalı harcı ekledikten sonra içerisine bir su bardağı su ekleyip tuz ve karabiber serpiştiriniz.
- Orta hararetli ocakta önce harlı sonra kısık 20 dakika ağzını açmadan pişiriniz.
- Yanında pilavla servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder