22 Nisan 2016 Cuma

KIYMALI PIRASA

Genellikle zeytinyağlı pırasa yaparım.Senede bir veya iki kezde kıymalı pırasayı eşim için yaparım.Benim memleketimde pırasa çullaması yaparlar .Açıkcası ben kızartma olduğu için yapmıyorum.







 MALZEMELER

  • 4-5 adet pırasa
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 150 gr dana kıyma
  • karabiber ,tuz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
YAPILIŞI
  1. Pırasaları bol suda yaprak aralarını açarak yıkayınız.Üç parmak genişliğinde doğrayınız
  2. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayınız.
  3. Soğanları yemeklik doğradıktan sonra geniş bir tavada zeytinyağı ile kavurup içerisine kıymayı ekledikten sonra kavurmaya devam ediniz.Sonra domatesleri ve salçayı ,tuz ve karabiberi ekleyiniz.
  4. Yayvan tencereye doğranmış pırasaları yayıp üzerine kıymalı harcı ekledikten sonra içerisine bir su bardağı su ekleyip tuz ve karabiber serpiştiriniz.
  5. Orta hararetli ocakta önce harlı sonra kısık  20 dakika ağzını açmadan pişiriniz.
  6. Yanında pilavla servis yapınız.
  7. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder