Alt taban malzemeleri
- 2 paket çikolatalı bisküvi
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 5-6 yaprak taze nane
Ara kat malzemeleri
- 3 adet yumurta
- bir kutu labne
- bir kutu krema
- 1 çay kaşığı ucuyla yeşil gıda boyası
- 6 yaprak havanda ezilmiş taze nane yaprakları ( 1 çorba kaşığı toz şekerle ezelim )
- 2 yemek kaşığı nişasta veya un
- 1 çay bardağı tane çikolata
Süslemek için
- Erimiş çikolata
YAPILIŞI
- Taban malzemelerini robotda çekelim.20 cm lik kelepçeli kalıba elimizle veya kalın bardak tabanıyla bastırarak sıkıştıralım.Buzdolabında bekletelim
- Ara kat malzemelerini mikserle karıştıralım.( çikolata taneleri hariç)
- Kalıpdakı bisküvili tabanın üzerine yayalım.
- Fırının orta gözüne yerleştirdikten sonra 160 derecelik sıcaklıkta yaklaşık 1 saat pişirelim
- Soğuduktan sonra Üzerine erimiş çikolata ile şeritler yapalım.Buzdolabında bir gün dinlendikten sonra servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder