Kardeşim çok güzel cheesecakeler yapar.Çocukluk arkadaşım Nilüfer'e giderken muzlu olanını yapmıştı.Ben çok beğendim.Tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
MALZEMELER
Alt taban malzemesi
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt
Dolgu Malzemesi
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı dolusu toz şeker
- 1 küçük paket krema
- 1 küçük paket labne
- 3 yemek kaşığı nişasta
Muzlu katın malzemesi
- 2 adet muz dilimleri
- 1 paket muz jölesi
- 1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
- Bisküvileri mutfak rondosu veya bir torba içerisinde merdane ile eziniz
- İçerisine erimiŞ tereyağı ve süt ekleyip karıştırınız.
- Yuvarlak borcama sıkıştırıp, bastırarak bisküvili tabanı yayınız.Sonra buzdolabında bekletiniz.
- Yumurtaları toz şekerle çırpınız.İçerisine diğer malzemeleri ekleyip karıştırınız.
- Karışımı bisküvilerin üzerine yayınız.
- Önceden 170 derece ısıtılan fırında 20 dakika pişiriniz.Üzeri pembeleşmeden alınız.
- Jöleyi sıcak su içerisinde eriniz.
- Ilınmış kekin üzerine muz dilimlerini yerleştirdikten sonra erimiş jöleyi üzerine yavaşca yayınız.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapınız.
- Çay saatinde veya tatlı olarak yemeklerden sonra servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
NOT
Sevgili kardeşim ellerine sağlık.Çok lezzetliydi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder