16 Nisan 2016 Cumartesi

MUZLU CHEESECAKE

Kardeşim çok güzel cheesecakeler yapar.Çocukluk arkadaşım Nilüfer'e giderken muzlu olanını yapmıştı.Ben çok beğendim.Tarifini sizlerle paylaşmak istedim.



MALZEMELER

Alt taban malzemesi

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
Dolgu Malzemesi
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı dolusu toz şeker
  • 1 küçük paket krema
  • 1 küçük paket labne 
  • 3 yemek kaşığı nişasta
Muzlu katın malzemesi
  • 2 adet muz dilimleri
  • 1 paket muz jölesi
  • 1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  1. Bisküvileri mutfak rondosu veya bir torba içerisinde merdane ile eziniz
  2. İçerisine erimiŞ tereyağı ve süt ekleyip karıştırınız.
  3. Yuvarlak borcama sıkıştırıp, bastırarak bisküvili tabanı yayınız.Sonra buzdolabında bekletiniz.
  4. Yumurtaları toz şekerle çırpınız.İçerisine diğer malzemeleri ekleyip karıştırınız.
  5. Karışımı bisküvilerin üzerine yayınız.
  6. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 20 dakika pişiriniz.Üzeri pembeleşmeden alınız.
  7. Jöleyi sıcak su içerisinde eriniz.
  8. Ilınmış kekin üzerine muz dilimlerini yerleştirdikten sonra erimiş jöleyi üzerine yavaşca yayınız.
  9. Buzdolabında bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapınız.
  10. Çay saatinde veya tatlı olarak yemeklerden sonra servis yapınız.
  11. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
NOT 
Sevgili kardeşim ellerine sağlık.Çok lezzetliydi.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder