Elmalı keki çok sever ve yaparım.Bu sefer tart lezzetinde yapmak istedim ama kolayına kaçarak,önce kek pişirdim üzerine elma püresi hazırladım.Güzel ve pratik bir lezzet oldu.
Çay saatine yakışır.
MALZEMELER
( Kek Malzemeleri )
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın tozu
( Elma Püresi Malzemesi )
- 3 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı dolusu tarçın tozu
( Keki ıslatmak için)
- 1 su bardağı dolusu elma suyu ( hazır veya taze sıkılmış )
YAPILIŞI
- Derin bir cam kasede yumurta ve toz şekeri mikserle koyulaşana kadar çırpınız.
- İçerisine süt ve sıvı yağı ekleyiniz.Yalnız kaşıkla karıştırınız.
- Karışımın içerisine elenmiş un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırınız.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı boşaltınız.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriniz.Kürdan testi yaparak piştiğini kontrol ediniz.
- Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyiniz.Şeker ve tarçınla beraber yumuşayana kadar kısık ateş de pişiriniz
- Kek fırından çıkarıldıktan sonra üzerini çatalla deliniz.Üzerine oda sıcaklığındaki elma suyunu dökerek keki ıslatınız.
- Üzerine elma püresini yayınız.
- Sıcakken yanında vanilyalı dondurma ile servis yapınız.
- Soğuduktan sonrada çok lezzetli oluyor.Buzdolabında 3 gün içerisinde saklayabilirsiniz.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Kek malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır.
Yumurtaları şeker le mikserle çırptıktan sonra diğer malzemelerde mikser kullanmayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder