9 Nisan 2016 Cumartesi

ELMA PÜRELİ KEK

Elmalı keki çok sever ve yaparım.Bu sefer tart lezzetinde yapmak istedim ama kolayına kaçarak,önce kek pişirdim üzerine elma püresi hazırladım.Güzel ve pratik bir lezzet oldu.
Çay saatine yakışır.












MALZEMELER
( Kek Malzemeleri )

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın tozu
( Elma Püresi Malzemesi )
  • 3 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı dolusu tarçın tozu
( Keki ıslatmak için)
  • 1 su bardağı dolusu elma suyu ( hazır veya taze sıkılmış )
YAPILIŞI
  1. Derin bir cam kasede yumurta ve toz şekeri mikserle koyulaşana kadar çırpınız.
  2. İçerisine süt ve sıvı yağı ekleyiniz.Yalnız kaşıkla karıştırınız.
  3. Karışımın içerisine elenmiş un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırınız.
  4. Yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı boşaltınız.
  5. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriniz.Kürdan testi yaparak piştiğini kontrol ediniz.
  6. Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyiniz.Şeker ve tarçınla beraber yumuşayana kadar kısık ateş de pişiriniz 
  7. Kek fırından çıkarıldıktan sonra üzerini çatalla  deliniz.Üzerine oda sıcaklığındaki  elma suyunu dökerek keki ıslatınız.
  8. Üzerine elma püresini yayınız.
  9. Sıcakken yanında vanilyalı dondurma ile servis yapınız.
  10. Soğuduktan sonrada çok lezzetli oluyor.Buzdolabında 3 gün içerisinde saklayabilirsiniz.
  11. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Kek malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır.
Yumurtaları şeker le mikserle çırptıktan sonra diğer malzemelerde mikser kullanmayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder