4 Nisan 2016 Pazartesi

YUMURTALI BEYAZ LAHANA

Sevgili arkadaşım Nevin pazar günü bizleri kahvaltıya davet etti.Çok zevkli hazırlanan kahvaltının özel bir mönüsü vardı ,yumurtalı lahana ,harika bir lezzetti. İnanın lahana olduğu kesinlikle anlaşılmıyordu.Benim arkadaşım karadeniz li ve çocukluk arkadaşım.Bizde kahvaltı çok önemlidir.Asla geçiştirilmez.Zeytin ,peynir ,reçel haricinde Bafra  pidesi,kuymak,yumurtalı ıspanak,pırasa veya menemen olur.Gelelim yumurtalı lahana nasıl yapılmış?
Lahanalar yıkandıktan sonra incecik doğranır.Zeytinyağın da yemeklik doğranan soğan ve bir kaç diş sarımsak pembeleşene kadar kavrulur.İçerisine lahanalar alınıp tuz ve karabiber eklendikten sonra tavanın kapağı kapatılır.Lahanalar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Servisten önce kişi adedine göre kaşığın tersi ile yumurtaların kırılacağı yuvalar açılır.İçerilerine yumurtalar kırılır.Tuz ve üzerine biberiye ekilip kapak kapatılır.Kısık ateşde 3-4 dakika yumurtalar fazla pişirilmeden alınır.



PÜF
İçerisine bir adet kesme şeker atınız.Lahana şekerle farklı bir lezzet alıyor
NOT
Benim arkadaşım çok baharat kullanır.Yemekleri çok farklı lezzet de olur.Sanırım içerisinde çay kaşığının ucu ile tarçın vardı.Lahanaya güzel bir lezzet vermişti.Sevgili arkadaşım ellerine sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder