- 250 gr temizlenmiş karides( dondurulmuş kullandım)
- 250 gr kültür mantarı ( konserve kullandım )
- 3 adet çarliston biber
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 adet domates rendesi
- 100 gr taze kaşar rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 çay kaşığı dolusu dijon hardalı
- karabiber,tuz
YAPILIŞI
- Yayvan tavada yağ ve sarımsağı ısıtınız.İçerine çekirdekleri alınıp incecik doğranan biberleri de ekleyip beş dakika sote ediniz.
- Karidesleri , suyu süzülen konserve mantarı ve rende domatesi ekleyip baharatlarla tatlandırınız.Tavaya kapak kapattıktan sonra kısık ateş de 10 dakika pişiriniz.
- Karidesleri güveç kaplarına veya sufle fırın kaplarına alınız.Sunumdan 10 dakika önce üzerine kaşar rendesi ekleyip üstten ızgara veriniz.Kaşarlar eriyene kadar.
- Sıcak servis yapınız.Afiyet olsun
PÜF
Domates sulanacağı için içerisine su eklemeyiniz.
NOT
Karidesleri canlı alıp az sirkeli ve tuzlu kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra dış kabuklarını soyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder