3 Nisan 2016 Pazar

YUMURTALI PIRASA

Kahvaltı benim için çok önemli bir öğün,genellikle zeytin ,peynir ve reçel çeşitlerinden oluşuyor ama ben mutlaka yanında yumurta ile yapılan sebzeyi çayın yanında çok seviyor ve yakıştırıyorum.Karadeniz de toplanan otlar genellikle soğan ve yumurta ile kavrulur.







 MALZEMELER( iki kişilik )

  • 2 adet pırasanın yeşil kısımları
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber ,tuz
YAPILIŞI
  1. Pırasa yapraklarını ve biberi incecik kıyınız.
  2. Tavada yağı ısıtıp içerisine doğranmış sebzeleri ekleyip 10 dakika kavurunuz.
  3. İki adet yumurtayı kasede çırptıktan sonra kavrulan sebzelerin üzerine dökünüz.
  4. İçerisine baharat ve tuzunu ekleyip kapakla üzerini örtünüz.
  5. Kısık ateşde beş dakika yumurtalar pişene kadar pişiriniz.
  6. Yanında domates ve çayla beraber servis yapınız.
  7. Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder