3 Nisan 2016 Pazar

KURU YEMİŞ PASTASI

Uzun zamandır tarif yazamadım.Bu aralar yazlık ev için Bodrum'da bulunuyorum.Yeni ikamet değişikliği heyecanı ve taşınma zaman alacak gibi..İstanbul'da Sevgili Gül 'de tatdığım ve evde denediğim lezzetli pastanın tarifini  sizlerle paylaşmam uzun zaman aldı.Neyse bu akşam vakit bulmuşken  bilgisayarın başına geçtim.Gül eski bir tarif olduğunu söyledi.Ben çok beğendim.Umarım sizlerde beğenirsiniz.Bereketli bir pasta çünkü ben çok sayıdaki arkadaşlarıma ikram ettim.Doyurucu özelliği var.Gelelim malzemeler ve yapılışına 











 MALZEMELER

Kek malzemeleri için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1;5 ve ya 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 adet kuru incir
  • 4 adet kuru kayısı
  • 5 adet badem içi
  • 4 adet ceviz içi
Islatmak için;
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket toz kremşanti
Üzerine serpmek için
  • 5 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
YAPILIŞI
  1. Kuru incir ve kuru kayısıları yarım saat ılık suda bekletiniz.
  2. Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle mikserde koyulaşana kadar çırpınız.
  3. İçerisine süt ve yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyiniz.Koyu kıvamda olacak şekilde unu ayarlayınız.
  4. İnce kıyılmış ceviz içi ve bademlerle zar şeklinde doğranmış kuru incir ve kayısıları da ekleyiniz.
  5. Yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltınız.
  6. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika pişiriniz.Kürdan testi ile içinin piştiğini kontrol ediniz.
  7. Kek fırında pişerken krema malzemelerini kremşanti hariç tencerede karıştırdıktan sonra ocakta göz göz olana kadar karıştırmaya devam ediniz.Katılaşan kremanın altını kapatınız.Arada sırada karıştırarak soğutunuz.
  8. Krema soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika yüksek devirde karıştırınız.
  9. Pişen keki fırından alınız.İlk sıcaklığı geçtikten sonra çatalla üzerinin her yerini deliniz.
  10. Bir su bardağı sıcak su içerisine nescafe ve şekeri karıştırınız.Kekin üzerine kaşıkla dökerek ıslatınız.
  11. Soğuyan kekin üzerine soğuk kremayı döküp spatul ile yayınız.
  12. Üzerine hindistan cevizi serpiniz.
  13. Buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis yapınız.
  14. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
PÜF
Kek malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder