20 Mayıs 2016 Cuma

PATATESLİ KARNIYARIK BÖREK

Uzun zamandır börek yapmamıştım.Patatesli böreği çok severim.Köftenin yanına patates kızartmak yada pilav yapmamak için kolları sıvadım.Fırından çıktığında çıtır çıtır bir lezzet, kolay çünkü sigara böreği gibi sarılıyor sonra karnı bıçakla kesiliyor adını buradan alıyor.
Haydi kolay gelsin mutfak dostları.








MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı dolusu lor peynir
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI
  1. Yufkaları ortadan ikiye katladıktan  sonra dört parmak genişliğinde üçgenler kesiniz.
  2. Haşlanmış patatesleri rendeleyiniz.İçerisine lor peyniri ve baharatlarını ekleyip tatlandırdıktan sonra iki yemek kaşığı sıvı yağı içerisine ekleyip karıştırınız.
  3. Kalan sıvı yağı derin bir kaseye alıp içerisine bir kahve fincanı su ekleyiniz.
  4. Üçgen yufkalara su ve yağ karışımından fırça ile sürünüz.Ortasına patatesli karışımdan bir yemek kaşığı dolusu yerleştirip yanlarını ortada kapatıp tekrar yağ karışımını sürüp sigara böreği gibi sarınız.
  5. Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı yerleştiriniz.Üzerine kalan yağlı karışımdan sürdükten sonra keskin bıçakla ortasından dibine inmeden çizik atınız.Burada dikkat edilecek nokta bıçağı kenarlara kadar getirmemektir.
  6. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriniz.
  7. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT
Daha önce kıymalı soğanlı domatesli içle yapmıştım .Kıymalı pide lezzetinde olmuştu.Hazırladığınız içlerle de çok lezzetli olacaktır.