4 Haziran 2016 Cumartesi

Çikolatalı Cheesecake

Sevgili kardeşim çok güzel cheesecake'ler yapıyor.Bu gün bana gelirken çikolatalı yapmıştı.Ben bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.


 MALZEMELER
Alt taban Malzemeleri

  • 1 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
  • 100 gr tereyağı
Dolgu Malzemeleri
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket labne
  • 1 paket krema
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Üzeri için Malzemeler
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 paket krema
YAPILIŞI
  1. Bisküvileri kırıp mutfak robotunda cekiniz
  2. Tereyağını eritip bisküvilere karıştırınız
  3. Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı seriniz fazlalığını kesiniz
  4. Bisküvili karışımı sıkıştırarak kağıdın üzerine yapınız.
  5. Yumurtaları şekerle mikserle 5 dakika çırpınız
  6. İçerisine labne, vanilya nişasta ve kremayı ekleyip karıştırınız.
  7. Bisküvilerin üzerine yayınız.
  8. Önceden 170 derece ısıtılan fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriniz
  9. Çikolatayı krema ile benmari olarak ısıtınız.Çikolata eriyinceye kadar
  10. Cheesecake soğuduktan sonra üzerine çikolata ganajı yayınız
  11. Buzdolabında bir kaç saat bekletiniz
  12. Sevdiklerinizle beraber keyifle yeyiniz
  13. Afiyet olsun

Fotoğraftaki çilekli cheesecake

Püf
Yulaflı bisküvi kullanırsanız tereyağını 2 yemek kaşığı eritiniz.Zira yulaflı bisküviler yağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder