5 Haziran 2016 Pazar

KÖFTELİ HAMUR ÇORBASI

Yaz ,kış çorba sofralarımızın başlangıç yemeğidir.Köfteli hamur çorbasının yanında bir zeytinyağlı barbunya ve yeşil salata ile öğününüz olabilir.Aslında fazla çeşit ve çok yemek artık sağlığa da zararlı .






MALZEMELER

  • 1 çay bardağı dolusu çorbalık erişte
  • 200 gr dana kıyma
  • karabiber ,tuz
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI
  1. Kıymayı karabiber ve tuzla beraber yoğurup küçük köfteler yapıp az unun içerisinde yuvarlayınız.
  2. 5 su bardağı dolusu suyu derin tencerede kaynatınız.İçerisine tuz ve erişteyi ekleyip 5 dakika kaynatınız.
  3. İçerisine yuvarlanan köfteleri yavaşca salınız.Kısık ateşde 10 dakika pişiriniz.
  4. Süzme yoğurdun içerisine 1 çorba kaşığı un ekleyip karıştırınız.Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe yoğurda ekleyip karıştırdıktan sonra yavaşca karıştırarak sosu çorbaya ekleyiniz.
  5. Çorbayı karıştırmaya devam ediniz ki yoğurt kesilmesin.Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatınız.
  6. Tereyağını tavanın içerisinde ısıtınız.Yay eriyip çıtırdamaya başladığında içerisine nane ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra hemen çorbaya dökünüz.
  7. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT
Süzme yoğurt yerine bir kase yoğurdun içerisine bir yumurta kırıp çırpınız.Sonra içerisine 2 yemek kaşığı un ekleyip karıştırarak da sos hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder