Yaz ,kış çorba sofralarımızın başlangıç yemeğidir.Köfteli hamur çorbasının yanında bir zeytinyağlı barbunya ve yeşil salata ile öğününüz olabilir.Aslında fazla çeşit ve çok yemek artık sağlığa da zararlı .
MALZEMELER
- 1 çay bardağı dolusu çorbalık erişte
- 200 gr dana kıyma
- karabiber ,tuz
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI
- Kıymayı karabiber ve tuzla beraber yoğurup küçük köfteler yapıp az unun içerisinde yuvarlayınız.
- 5 su bardağı dolusu suyu derin tencerede kaynatınız.İçerisine tuz ve erişteyi ekleyip 5 dakika kaynatınız.
- İçerisine yuvarlanan köfteleri yavaşca salınız.Kısık ateşde 10 dakika pişiriniz.
- Süzme yoğurdun içerisine 1 çorba kaşığı un ekleyip karıştırınız.Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe yoğurda ekleyip karıştırdıktan sonra yavaşca karıştırarak sosu çorbaya ekleyiniz.
- Çorbayı karıştırmaya devam ediniz ki yoğurt kesilmesin.Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatınız.
- Tereyağını tavanın içerisinde ısıtınız.Yay eriyip çıtırdamaya başladığında içerisine nane ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra hemen çorbaya dökünüz.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT
Süzme yoğurt yerine bir kase yoğurdun içerisine bir yumurta kırıp çırpınız.Sonra içerisine 2 yemek kaşığı un ekleyip karıştırarak da sos hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder