26 Temmuz 2016 Salı

Pratik Poğaça

Merhaba sevgili takipcilerim.Uzun zamandır sizlerle tarif paylasamadım.Bu gün sizlere pratik bir poğaça ile tekrar Merhaba demek istedim





MALZEMELER

  • 1 su bardağı dolusu yoğurt
  • 1 su bardağı dolusu zeytinyağı
  • 1 su bardağı dolusu lor peyniri
  • 4 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz(peynir fazla tuzlu ise kontrollü kullanalım)
  • Üzeri için bir yumurta sarısı
  • Üzeri için çörek otu ve susam
YAPILIŞI
  1. Hamur malzemelerini cam bir kapta karıştırın .Elinizle kulak memesi yumuşaklıklığında olacak sekilde un ekleyebilirsiniz.Üzerini örtüp 10 dakika hamuru dinlendiriniz
  2. Fırını 170 derece alt üst konuma getiriniz.Fırın kağıdı serili tepsiyi hazırlayın.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde önce yuvarlayıp sonra mekik şekli veriniz.Fırın tepsisine sıralayıp uçlarını içe büküp ay şekli veriniz.
  4. Yumurta sarısına bir yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip çırpınız.Sonra poğaçaların üzerine sürünüz ve üzerilerine susam ve çörek otu serpistiriniz
  5. Önceden ısıtılan fırında üzerileri kızarana kadar 20 dakika pişirıniz.
  6. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT
Artan hamuru ben yağlı dikdörtgen kaba yaydiktan sonra üzerine domates dilimleri ve kekik serpip pizza gibi pişirdim.Çok güzel oldu.


1 yorum:

  1. Ellerine saglik canim. Cok guzel gorunuyorlar. Mutlaja cok lezzetli olmustur😘😘

    YanıtlaSil