22 Eylül 2016 Perşembe

PRATİK SARIYER BÖREK

Dün televizyonda şeker dükkanında tarifi verilen Sarıyer böreği ni bu gün denedim ve çok beğendim.Kolay ve lezzetli böreği denemelisiniz öneririm.








MALZEMELER

  • 16 adet baklavalık yufka
Sos Malzemesi
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

  • İç Malzemesi
  • 400 gr dana kıyma
  •  2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber, tuz
Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı 

YAPILIŞI
  1. Sos malzemelerini derin cam kap içerisinde çırpıcı ile karıştırınız.
  2. Geniş bir tava içerisinde zeytinyağı ile beraber yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurunuz.İçerisine kuş üzümü ve fıstığı ekledikten sonra tuz ve karabiber ile tadlandırınız.
  3. Tezgahın üzerine yağlı kayıt yayınız.Üzerine bir yaprak baklavalık yufkayı yayınız.Üzerine fırça ile sosu sürünüz.İkinci yufkayı yayıp tekrar sos sürünüz.Üst üste 4 adet yufka olacak şekilde işlemi tekrarlayınız.4.cü yufkanın üzerine 4 yemek kaşığı kıymalı iç malzemeyi kenarına yayıp kol böreği şeklinde sarınız.Yağlanmış tepsi veya büyük borcama sıralayınız.
  4. Tüm yufkalar bittikten sonra kalan sosu üzerine gezdiriniz.Çok sulu görünüm pişerken kalmayacaktır.
  5. İki yemek kaşığı tereyağını eritip böreklerin arasına dökünüz.
  6. Önceden 190 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar 30 dakika pişiriniz.
  7. Yanında ayran veya çayla beraber servis yapınız.
PÜF
Bu tarifteki sos baklavalık yufka içindir.Eğer normal yufka ile yaparsanız arasına yanız tereyağı veya zeytinyağı sürünüz
NOT
İstanbul'da Sarıyer semtine gidildiğinde sıra sıra börekcilerde SARIYER BÖREĞİ satılmaktadır.Sarıyer'e gittiğinizde tadmanızı öneririm.İstanbul dışında veya yurt dışında oturan takipcilerim bu lezzetli böreği mutlaka yapmalılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder