1 Ekim 2016 Cumartesi

HÜNKAR BEĞENDİ


Sevgili takipcilerim biraz uğraştırıcı da olsa damada bırakacağı lezzete değer 









MALZEMELER

  • 3 adet patlıcan
  • 500 gr dana gulaş et( kuş başı doğranmış )
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • karabiber , tuz
Beşamel Sos Malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber tuz
YAPILIŞI
  1. Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyup incecik kıyınız
  2. Etleri 30 dakika az su ile pişiriniz.
  3. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında kavurunuz.İçerisine ince doğranmış sivri biber ve domates rendesi ile salçayı ekleyiniz.Karabiber ve tuzunu damak tadınıza göre ekledikten sonra pişen etlerle beraber 20 dakika pişiriniz.(İçerisine bir su bardağı  kaynar su ekleyiniz)
  4. Başka tencerede tereyağını eritip unu kavurunuz.Yavaş yavaş üzerine soğuk sütü ekleyerek karıştırınız.Sos kaynamaya başladığında közlenip kıyılan patlıcanları da ekleyip karıştırınız.Karabiber ve tuzla tadlandırdıktan sonra ocağın altını kapatınız.
  5. Serviste çorba tabağına bir kepçe patlıcanlı sosu koyup üzerine bir kepçe eti koyup servis yapınız.
  6. Yanında arpa şehriyeli pilavla servis yapınız.
  7. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF:
Konuklarınız gelmeden önce yemeğinizi pişirebilirsiniz.Servisten 10 dakika önce kısık ateşte ısıtıp servis yapabilirsiniz.
NOT
El oyalayan bir yemek gibi görünebilir ama patlıcanları ve etleri bir gün önce hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder