1 Ekim 2016 Cumartesi

PRATİK SARİĞİ BURMA










MALZEMELER

  • 18 adet baklavalık yufka
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
ŞERBET MALZEMELERİ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su 
  • 1/2 limon suyu
YAPILIŞI
  1. Bir adet yufkayı tezgaha yerleştirip üzerine fırça ile ısıtılıp eriyen tereyağı sürünüz.Diğer yufkayıda üzerine yerleştirip yağladıktan sonra  kenarına 2 yemek kaşığı ceviz içini koyup oklavaya gevşek sarınız.Kare büyük borcama yerleştirirken oklavanın iki tarafından yufkaları buruşturunuz ve yerleştiriniz.
  2. Diğer yufkalarıda aynı şekilde uygulayınız.
  3. Kalan tereyağını tekrar ısıtıp yufkaların üzerine dökünüz.
  4. Önceden 190 derece ısıtılan fırında üzeri pembeleşene kadar 15-20 dakika pişiriniz.
  5. Bu arada şeker ve su   bir tencerede kaynatılır.İçerisine limon suyu konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır.Ilındıktan sonra sıcak burmaya dökülür.
  6. Burma pişip ilk sıcaklığı geçtikten sonra  ılık şerbeti üzerine dökünüz.
  7. Yanında vanilyalı dondurma ile servis yapınız.
NOT
Bayramda yaptığım tatlı oldukca pratik ve lezzetliydi.Konuklarım tatlının şerbetini çok hafif buldular.
Sizde sevdiklerinizi mutlu ediniz.
AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder