18 Kasım 2016 Cuma

FIRINDA PALAMUT

Sevgili takipcilerim.
Bu gün sizlere hafif mi hafif balık ve yanında tabağınızı dolduracak sebze ve patates ile birlikte renkli ve pratik tarif vereceğim
Bu aralar palamut bol ve yağlı ve torik büyüklüğünde neredeyse,ben kızartma olarak yapacaktım ama sevgili arkadaşım Suna fırında yapmamı önerdi.Önce nasıl olur diye bir arbede yaşandı aramızda ,sonuç mükemmel oldu .


MALZEMELER
  • 1 adet takoz dilimli palamut
  • 5 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet patates
  • 2 adet defne yaprağı
  • Zeytinyağı,tuz
YAPILIŞI
  1. Öncelikle fırını alt üst konumda 220 dereceye getiriniz
  2. Palamutları tepsiye sıralayınız
  3. Soğanı ortadan ikiye bölünüz.Biberleri beraber tepsiye alınız 
  4. Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp tepsiye domates dilimleri ile beraber sıralayınız.
  5. Üzerine zeytinyağı ve tuz serpistiriniz.
  6. Tepsideki boşluğa defne yaprağını yerleştiriniz.
  7. Fırında 15 veya 20 dakika pişiriniz.
  8. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Fırın sıcak olmalıdır.Patatesleri tepsiye sıralamadan önce bol yağlayınız ki fırında nar gibi kızarsınlar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder