22 Kasım 2016 Salı

SİYEZ BULGUR PİLAVI

Bu gün Maltepe Sahilinde ki Kastamonu Yöresel ürünler standlarını gezdim.Siyez bulguru satın aldım.Eve gelince internetden siyez bulguru hakkında bilgiler edindim.
10000 yıllık geçmişi olan ve kromozomları değiştirilmeden günümüze gelen bulgurdan az satın aldığım için üzüldüm açıkçası, çok doyurucu ve tok tutma özelliğini taşıyor.Dikkat edilmesi gereken bol su ile pişirilmesi.

MALZEMELER
  • 1 Su bardağı siyez bulguru
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • tuz ve karabiber
YAPILIŞI
  1. Bulguru ayıkladıktan sonra bol suda yıkayınız.
  2. Geniş pilav tenceresinde yağı eritiniz.
  3. Bulguru ekleyip biraz kavurduktan sonra sıcak suyu veriniz.
  4. İçerisine tuz ve karabiberi ekleyip kapağı kapatınız.Sonra kısık ateşde suyu buharlaşana kadar pişiriniz.
  5. Bulgur yumuşayana kadar içerisine kaynar su ekleyebilirsiniz.
  6. Yirmi dakika dinlendirdikten sonra yanında salata veya ayran ile beraber servis yapınız.
  7. Afiyet olsun