9 Aralık 2016 Cuma

Patates ve Havuçlu Börek

Uzun zamandır yazmayı bekleyen tarifim.
Fotoğrafları yerleştirmiştim ama yazmaya fırsat bulamadım.Özel bir kolejde kimya derslerine giriyorum.Yoğun ders proğramı ve ders hazırlığı ile geçen sürede bloğumu takip edemedim.3 hafta okula alışma evresinden sonra yazmanın keyfini çıkarmak istedim.
Mevsimi gelmişken patates ve havuçu bol bol kullanalım.






MALZEMELER

  • 3 adet taze yufka
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar
  • 3 dal maydanoz
  • karabiber tuz
Sos Malzemesi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı su
YAPILIŞI
  1. Havuçları bıçakla, dışını kazıdıktan sonra rendeleyiniz
  2. Patatesin kabuklarını soyup rendeleyiniz.
  3. Geniş tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp rendelenmiş havuç ve patatesleri 10 dakika orta ateşde soteleyiniz.Ocağın altını kapatıp içerisine tuz , ince kıyılmış maydanoz ve karabiber ekleyip ılındıktan sonra kaşar peynirini katınız..( sıcaklıkta erimemesi için )
  4. Yufkaların 2 tanesini ortadan ikiye kesiniz.Diğer yufkayı ortadan ikiye sonra dörde en sonrada 8 eşit parçada olacak şekilde bıçakla kesiniz.
  5. Sos malzemesini kasede çırpınız.Yufkalara sosu  fırça ile sürünüz.Büyük parçaların geniş tarafının ucuna iç malzemeden 2 yemek kaşığı koyup yanlara doğru yayınız.Sonra aşağıya doğru yuvarlayıp kendi ekseninde çevirerek daire şekli veriniz.( gül börek )
  6. Diğer 8 yufka üçgenlerinin geniş tarafına 1 yemek kaşığı iç harçdan koyup kenarlarını içe doğru kıvırıp sigara böreği şeklinde sarınız.
  7. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip börekleri içerisine sıralayınız.Sigara böreklerinin üzerini keskin bıçakla çiziniz.Ama yarısına kadar çizik atınız.
  8. Üzerlerine kalan sosu fırça ile sürüp 200 derece önceden ısıtılan fırında 20 -25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  9. Yanında sıcak bir çay ve sohbetle sevdiklerinizle paylaşınız.
  10. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder