5 Şubat 2017 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Çok sevdiğim zeytinyağlı pırasayı blogumda yayınlamamışım.Bu gün kayıtlara bakınca fark ettim.



MALZEMELER

  • 1/2 kg pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu pirinç
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
YAPILIŞI
  1. Havuç ve pırasa ların kumu gidene kadar yıkadıktan sonra yuvarlak doğrayınız
  2. Orta boy çelik tencerenin altına havuçları üzerine de pırasaları yerleştiriniz.
  3. Pirinçleri yıkayıp süzünüz.Tencereye ekleyip üzerine piyazlık doğranan soğanları ekleyiniz
  4. Tuzu,limon suyu ve şekeri ekledikten sonra karışımı karıştırınız
  5. Su ve yağını ekleyip harlı ateşde buharı çıkana kadar pişiriniz.Ocağın altını iyice kısıp 15 dakika pisiriniz.Tencerenin ağzını bu süre içerisinde açmayınız.Soğuduktan sonra cam kaba alınız.
  6. Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Pırasa benim en kral sebzem. Zeytinyağlı, etli olsun hiç fark etmez ama en çok böreğini severim. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil