21 Haziran 2017 Çarşamba

LİMONLU KEK

İlk defa denedim ve çok lezzetli oldu.Bir kaç günlüğüne geldiğim Bodrum'da arkadaşlarıma çayın yanına yaptım.Ben İstanbul'a dönünce bir kaç gün eşim yalnız kalacak.Keki, çay ve sütlü kahve ile çok sever.



MALZEMELER
  • 3 adet yumurta
  • 1 /2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
YAPILIŞI
  1. Büyükçe cam kabın içerisine yumurta ve toz şekeri mikserle 5 dakika çırpınız
  2. Karışımın içerisine sıvı karışımları ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  3. Un,kabartma tozu ,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karışımı homojen bir şekilde karıştırınız.
  4. Yağlanmış borcama bosaltınız.
  5. Önceden 170 derece santigrat sıcaklıkta ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriniz.
  6. İçerisinin piştiğini Kürdan testi ile kontrol ediniz.
  7. Ilındıktan sonra kesiniz.
  8. Çay saatinde sevdiklerinizle beraber afiyet le tüketiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder