MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 /2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
YAPILIŞI
- Büyükçe cam kabın içerisine yumurta ve toz şekeri mikserle 5 dakika çırpınız
- Karışımın içerisine sıvı karışımları ekleyip çırpmaya devam ediniz.
- Un,kabartma tozu ,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karışımı homojen bir şekilde karıştırınız.
- Yağlanmış borcama bosaltınız.
- Önceden 170 derece santigrat sıcaklıkta ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriniz.
- İçerisinin piştiğini Kürdan testi ile kontrol ediniz.
- Ilındıktan sonra kesiniz.
- Çay saatinde sevdiklerinizle beraber afiyet le tüketiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder