Bu sefer zeytinyağında soğanla beraber kavurdum.Üzerine yoğurt sarımsak döküldüğünde lezzetli bir meze oldu.
Ben akşam balığın yanına yaptım.Denemenizi öneririm.
MALZEMELER
- Bir adet büyük kerevizin yaprağı ve sapı(3 su bardağı dolusu çıktı)
- 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- Karabiber,tuz
Üzeri için;
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 diş sarımsak
Pul biber
YAPILIŞI
- Kereviz yaprağını bol suda yıkayıp suyunu süzdürünüz
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurunuz.
- İnce doğranmış kereviz yaprağı ve sapını da beraber soğanla kavurunuz
- İçerisine tuz ve karabiberi ekledikten sonra suyunu ekleyip tencerenin ağzını kapatınız kısık ateşde 30 dakika pişiriniz.(Arada suyu biterse kaynar su ekleyiniz.)
- Kereviz yaprakları ve sapı yumuşadığında ocağın altını kapatınız
- Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt sosu ile servis yapınız.Üzerine pul biber serpiniz
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Kereviz yaprakları yumusayana kadar kaynar su ekleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder