17 Kasım 2017 Cuma

KURU KAYISILI PRATİK KEK

Pratik ve lezzetli keki diğer kuru meyvelerden de yapılabilir.




MALZEMELER

  • 1 su bardağı dolusu küp doğranmış kuru kayısı
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 220 g tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
GRANÜL MALZEMESİ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı süt
*1,5 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

YAPILIŞI
  1. Geniş tencerede kuru kayısı,su ,şeker ve 1/2 paket kabartma tozunu beraber 10 dakika kısık ateşde kaynatın.
  2. Ocağı kapattıktan sonra içerisine soğuk tereyağını ekleyip karıştırın
  3. Yumurtayı kırıp hızlıca karıştırınız.
  4. İçerisine unu, 1/2 paket kabartma tozu ile karıştırıp ekleyiniz.
  5. Karışımı 20 cm lik kek kalıbına yada orta boy borcamı yağlayıp boşaltınız.
  6. Önceden 160 derece ısıtılan fırında 20 dakika pişiriniz.
  7. Bu arada aynı tencereye granül malzemelerini alıp karıştırınız.
  8. Keki 20 dakika sonra fırından alıp üzerine granülü döküp 10 dakika daha pişiriniz.
  9. Üzeri çıtır çıtır içi yumuşak keki çay saatlerinde afiyetle servis yapınız.
  10. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Kuru kayısının yumuşaması için kabartma tozu ile pişirilmelidir.
NOT
Kabartma tozunun yarısı kayısılar pişerken kullanılacak diğer yarısıda un ile beraber kullanılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder