MALZEMELER
- 1 su bardağı dolusu küp doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 220 g tereyağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
GRANÜL MALZEMESİ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı süt
*1,5 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
YAPILIŞI
- Geniş tencerede kuru kayısı,su ,şeker ve 1/2 paket kabartma tozunu beraber 10 dakika kısık ateşde kaynatın.
- Ocağı kapattıktan sonra içerisine soğuk tereyağını ekleyip karıştırın
- Yumurtayı kırıp hızlıca karıştırınız.
- İçerisine unu, 1/2 paket kabartma tozu ile karıştırıp ekleyiniz.
- Karışımı 20 cm lik kek kalıbına yada orta boy borcamı yağlayıp boşaltınız.
- Önceden 160 derece ısıtılan fırında 20 dakika pişiriniz.
- Bu arada aynı tencereye granül malzemelerini alıp karıştırınız.
- Keki 20 dakika sonra fırından alıp üzerine granülü döküp 10 dakika daha pişiriniz.
- Üzeri çıtır çıtır içi yumuşak keki çay saatlerinde afiyetle servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Kuru kayısının yumuşaması için kabartma tozu ile pişirilmelidir.
NOT
Kabartma tozunun yarısı kayısılar pişerken kullanılacak diğer yarısıda un ile beraber kullanılacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder