11 Kasım 2017 Cumartesi

PIRASALI PRATİK BÖREK

Uzun zamandır canım pırasalı börek istiyordu,sabahtan iç malzemeyi ve hamuru hazırladım.Öğleden sonrada 15 dakikada hamuru  açınca kolayca hazırlandı.Çayın yanında afiyetle yedik.Börek açamayanlar için oldukça pratik.









MALZEMELER
İÇ MALZEMESİ
  • 3 adet pırasa (beyaz yeri )
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz,karabiber
HAMUR MALZEMESİ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • Alabildiği kadar un yaklaşık 2,5 su bardağı
Hamur katlarının arasına 1 çay bardağı dolusu erimiş tereyağı
Hamurları açmak için 3 yemek kaşığı nişasta veya un 

YAPILIŞI
  1. Hamur malzemelerini derin bir kapta ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurunuz.Üzerine streç flim geçirip dinlendiriniz.
  2. Pırasaları ortadan ikiye kesip incecik doğrayınız.
  3. Soğanları da yemeklik doğrayınız.
  4. Geniş bir tavaya zeytinyağı ,soğan ve pırasaları ekleyip 10 dakika kavurunuz.
  5. İçerisine tuz ve karabiberi ekleyiniz.
  6. Hazırlanan iç harcı soğumaya bırakınız.
  7. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.8 adet
  8. Her birini tabak büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı sürüp üst üste koyunuz.Dördüncünün üzerini yağlamayınız.Üzerine biraz nişasta serpiştirip hepsini oklava ile tepsi büyüklüğünde açınız.Yağlanmış fırın kabına yerleştiriniz.Üzerine iç harcı yayınız.
  9. Diğer 4 adet bezeye de aynı işlemi yapıp Beraberce açınız.Sonra iç harçın üzerine yerleştiriniz.
  10. Üzerine kalan yayı sürünüz.
  11. Önceden 200 derece ısıtılan  alt üst fırında 20 -30  dakika ( üzeri kızarana kadar pişiriniz.)
  12. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder