24 Mart 2018 Cumartesi

TİLKİŞEN KAVURMA

Bodrum'da tilkişen,Amasya yöresinde menevcer otu,aslında dağlarda yetişen yabani kuşkonmazdir.Bodrum'da bahar otları tezgahlara gelmişken değerlendirmek gerekirdi
Tilkişen otunu Gümüşlük pazarından aldım temizledim.Ama pişirmek İstanbul'da gerçekleşebildi
Bu günlerde Ege'de ot Festivalleri yapılıyor.Sizde bu otları tanıyın istedim



MALZEMELER

  • 1 bağ tilkişen
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • Tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI
  1. Tilkişen otunu elinizle sert kısım gelene kadar kırınız
  2. Bol suda yıkayıp suyunu süzünüz
  3. Suda 15 dakika haşlayınız
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurunuz
  5. İçerisine tilkişeni ekleyip kavuşmaya devam ediniz.
  6. Tuzunu ve baharatlarını ekleyiniz.
  7. Yumurtaları kırıp Çatalca çırpınız
  8. Pişen tilkişenin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyip yumurta da kavurunuz
  9. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder