Tilkişen otunu Gümüşlük pazarından aldım temizledim.Ama pişirmek İstanbul'da gerçekleşebildi
Bu günlerde Ege'de ot Festivalleri yapılıyor.Sizde bu otları tanıyın istedim
MALZEMELER
- 1 bağ tilkişen
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yumurta
- Tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI
- Tilkişen otunu elinizle sert kısım gelene kadar kırınız
- Bol suda yıkayıp suyunu süzünüz
- Suda 15 dakika haşlayınız
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurunuz
- İçerisine tilkişeni ekleyip kavuşmaya devam ediniz.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyiniz.
- Yumurtaları kırıp Çatalca çırpınız
- Pişen tilkişenin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyip yumurta da kavurunuz
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder