14 Mart 2018 Çarşamba

YOĞURTLU GELİNCİK OTU

Dün Bodrum'a geldim.Tam zamanı bu gün hemen Gümüşlük pazarına gittim.Zira Mart ayı yabani otlar pazara geliyor.
Gelincik otu ve taze sarımsak aldığım gibi yabani kuşkonmaza dayanamadım
Hemen eve gelince bol suda gelincik otunu yikadiktan sonra pişirdim.




MALZEMELER
  • 1 bağ gelincik otu
  • 2 sap taze sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI
  1. Yıkanmış suyu süzülen gelincik otunu kabaca doğrayınız
  2. Tavaya zeytinyağı ve doğranmış taze sarımsakları soteleyiniz.
  3. Doğranmış gelincikleride ekledikten sonra baharatlarını ekleyiniz. Kapağı kapalı 5 dakika pişiriniz
  4. Servis tabağına alıp üzerine yoğurt dökünüz.
  5. Afiyetle bol şifa niyetine yeyiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder