- 4 adet yufka
- 300 g dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 dal maydanoz
- tuz ,karabiber
SOS MALZEMESİ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
YAPILIŞI
- Sos malzemelerini cam bir kapta karıştırınız.
- Soğanı rendeleyeniz.Maydanozları incecik kıyınız.
- Kıyma ,soğan rendesi,maydanoz,salça,nar ekşisi ve baharatları bir kasede karıştırınız.
- Bir adet yufkayı tezgaha seriniz.Fırça ile sosu üzerine sürünüz.Sonra dört kenarını ortaya katlayınız.
- Tekrar kuru olan yerlerine sos sürünüz.Bir kenarını diğer kenarına katlayınız.(Dikdörtgen olacak şekilde.)Üzerine sos sürüp tekrar üzerine katlayınız.Üzerine sosu sürüp 4 eşit parça şeklinde kesiniz.
- Yanmaz kağıt serili fırın tepsisine sıralayınız.Dört yufkayı tam alıyor.Sonra,
- Üzerine kıymalı karışımdan bir yemek kaşığı dolusu koyup bastırınız.
- Önceden 200 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder