8 Nisan 2018 Pazar

YUFKALI KAYTAZ BÖREĞİ

Samsun eğitimden arkadaş günümde Antakya yemekleri hazırladım.Daha önce mayalı hamurdan yaptığım böreği yufka ile denedim.Zira biberli etmekte mayalı olunca,yufka ile yapmak en doğrusuydu.Gerçekten çok güzel oldu.Misafirlerim de beğendiler.Siz bu böreği milföy hamuruyla da yapabilirsiniz.





MALZEMELER

  • 4 adet yufka
  • 300 g dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 dal maydanoz
  • tuz ,karabiber
SOS MALZEMESİ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
YAPILIŞI
  1. Sos malzemelerini cam bir kapta karıştırınız.
  2. Soğanı rendeleyeniz.Maydanozları incecik kıyınız.
  3. Kıyma ,soğan rendesi,maydanoz,salça,nar ekşisi ve baharatları bir kasede karıştırınız.
  4. Bir adet yufkayı tezgaha seriniz.Fırça ile sosu üzerine sürünüz.Sonra dört kenarını ortaya katlayınız.
  5. Tekrar kuru olan yerlerine sos sürünüz.Bir kenarını diğer kenarına katlayınız.(Dikdörtgen olacak şekilde.)Üzerine sos sürüp tekrar üzerine katlayınız.Üzerine sosu sürüp 4 eşit parça şeklinde kesiniz.
  6. Yanmaz kağıt serili fırın tepsisine sıralayınız.Dört yufkayı tam alıyor.Sonra,
  7. Üzerine kıymalı karışımdan bir yemek kaşığı dolusu koyup bastırınız.
  8. Önceden 200 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  9. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder