1 Aralık 2018 Cumartesi

ISPANAKLI ÇİÇEK BÖREK

Yarın esimin kuzeninin doğum günü, teyze yemeğe çağırdı.Gün bu gündür kaç yıldır denemek istediğim bu güzel böreği yapmaya koyuldum.Sonuç mu?Yarın değerlendirilecek.Şeklini bozmamak için tadına bakamadım ama görüntüsü şahane





 Un,yoğurt,Tuz,kabartma tozu,yumurta akı ve zeytinyağı su eklenerek yoğurulur.Sonra üzeri örtülerek 30 dakika dinlendirilir
 Ispanak incecik doğranır 3 dakika pişirilir.Soğuduktan sonra peynir ve baharatlar ,zeytinyağı eklenir.
 Tezgaha serilen fırın kağıdı hafif unlanır.İki parçaya ayrılan hamurun biri açılır.(Poğaça kalınlığında)Olduğu gibi kağıdıyla birlikte tepsiye alınır.
 Ispanaklı iç şekildeki gibi yerleştirilir.Ortaya ve kenardan biraz içeriye doğru,üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı serpiştirilir.
 Diğer hamurda açılır.Hamurun üzerine kapatılır.Kenarları çatalla sıkıştırılır.Ortasına kase veya benim gibi kalın bardak konur.Önce dörde sonra her ara üç parça olacak şekilde kesilir.Toplam oniki dilim.
Böreģin uçlarından tutarak her bir dilim ters çevrilir ki içi yukarıya dönsün.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Ortasına susam,ay çekirdeği veya çörek otu konur.
180 derece önceden ısıtılan fırında 20 -30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yanında çay yada ayranla servis edilir.Minik pide görünümünde olan börekler ortaya bu şekilde servis edilir.Elinizle kopararak yiyebilirsiniz.
Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.

MALZEMELER

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 çay bardağı dolusu lor peynir
  • 1 çay bardağı dolusu taze kaşar peyniri rendesi
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • HAMUR MALZEMESİ
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı ayran
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
NOT:
Hamuru yoğururken ele yapışmayan hamur olmasına dikkat ediniz.Kulak memesi yumuşaklıklığında olacak şekilde su veya un ekleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder