21 Mayıs 2021 Cuma

KARABUGDAYLI ENGİNAR DOLMA

 Merhaba takipcilerim.Bu aralar glutensiz diyet yapıyorum.Doyurucu ve sağlıklı tarifim gelsinnn😀





 
2 adet enginar
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı bir gece suda bekleyen karabuğday taneleri
1/2 limon suyu 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 su bardağı su

YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp,havuçları küp küp doğrayiniz.
Geniş tencereye alıp içerisine diğer malzemeleri de koyunuz.


Önce harlı buhar çıktıktan sonra 20 dakikada pişiriniz.10 dakika tencerenin ağzını açmayiniz

Soğuduktan sonra servis tabağına alınız.Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder