13 Ekim 2021 Çarşamba

İRMİK Lİ ELMALI TURTA









MALZEMELER

  • 5 adet kabukları ile rendelenmiş elma
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 g oda sıcaklığında tereyağı
YAPILIŞI
  1. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup yanlarını yagladiktan sonra şerit kesilen yağlı kağıdı yapistiriniz.
  2. Kuru malzemeleri karıştırıp 4 eşit kaseye paylastırınız
  3. Elma rendesinin içerisine tarçını ekleyip karıştırınız.Karışımı 3 eşit parçaya ayiriniz.
  4. Tart kalıbına unlu karışımın bir tanesini yayınız.Üzerine elma rendesinin üçte birini yayınız.
  5. Sırasıyla unlu karışım bitene kadar işlemi yapınız.
  6. Üzerine küp küp doğranmış tereyağını yayınız
  7. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 30 35 dakika pişiriniz.
Not:Selma ablamin arkadaşı Atiye hanımın tarifi çok lezzetli ellerine sağlık.Yumurta süt ve yoğurt olmayan turta yi ben çok beğendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder