13 Şubat 2022 Pazar

BİSKÜVİ VE ELMALI KEK

 Üç ay önce Bodrumda yaptığım tarif,çok lezzetli oldu.İstanbul ‘da tadilat işinden sonra yazma fırsatım yeni oldu 










MALZEMELER 

  • Bir paket petibör bisküvi 
  • Bir çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 adet elma 
  • Bir çay kaşığı toz tarçın 
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı süt 
  • 1 paket kabartma tozu 


YAPILIŞI 

  1. Kare borcama bisküvileri iki sıra sıralayalım
  2. Üzerine elmaları soyup dilimler halinde sıralayalım
  3. Elmaların üzerine tarçın ve cevizi serpiştirelim
  4. Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra içerisine süt,un ve kabartma tozunu karıştıralım 
  5. Karışımı elmaların üzerini örtecek şekilde yayalım 
  6. Önceden 160 derece ısıtılan fırında 30 dakika pişirelim 
  7. Sıcak ken kesip dondurma ile servis yapalım yada soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım
  8. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder